5.11.2015 Bali, Indonésie – Čtvrtý výlet

Dneska jsem toho bohužel neviděl moc nového. Vyrazil jsem tentokrát opravdu brzo, vyjížděl jsem v osm, chtěl jsem podniknout co největší výlet. Vydal jsem se do západní části Bali a pak nahoru na severní pobřeží přez hory. Ta část už bohužel není moc zajmavá a tak jsem se rozhodl vrátit přez jezera, kde jsem byl předevčírem. Už jsem z toho ježdění unavenej, přecijen jsem za posledních 5 dní najezdil 800km na skůtru a ten na dlouhý cesty neni moc pohodlnej. Taky už mám až dost toho slunce, co na mě pálí celej den.

Občas někam odbočíte za hezkou scenérií ale rozbitá cesta vám nedovolí jet dál

Občas někam odbočíte za hezkou scenérií ale rozbitá cesta vám nedovolí jet dál

Dorazil zpátky na hostel ve dvě odpoledne a strávil zbytek dne odpočinkem a editací fotek. V následujících dnech jsem se chtěl podívat na vedlejší ostrov Lombok a Gili Islands. Na Lonboku jsem chtěl vylézt na sopku Mount Rinjani, ta ale před třemi dny eruptovala a chrlí spousta kouře a prachu. Výstup na sopku je tak ze hry a otázkou je, jestli vůbec stojí za to jet na ten Lombok.

Čtvrtá výprava - dvakrát jsem dneska překročil hory ve výšce 1000 a 1400 metrů

Čtvrtá výprava – dvakrát jsem dneska překročil hory ve výšce 1000 a 1400 metrů

Ukážu vám dneska alspoň jedno z mých oblíbených Indonézkých jídel, Sate Babi. Je to vepřový na špejli, s rýží. Vepřový maso se namáčí v omáčce a griluje, pak znova namočí a znova griluje a takhle několikrát dokola. Rýže se vaří zpravidla v listech od banánový palmy (pokud jsem správně rozumněl), ale způsobů přípravy rýže je víc, každý to dělá trochu jinak.
Cena za Saté Babi se pohybuje od 15 do 20 tisíc rupií (30-40 Kč).

Sate Babi

Sate Babi


Takhle se griluje vepřový na špejli

Takhle se griluje vepřový na špejli


Rýže se vaří v košíku upleteném z listů

Rýže se vaří v košíku upleteném z listů


Celý stánek je postavený na motorce a je tak mobilní

Celý stánek je postavený na motorce a je tak mobilní

Posted in Jihovýchodní Asie by Luigy at Listopad 30th, 2015.
Tags: , ,

Leave a Reply

*